COMMUNITY

Ik vind het belangrijk dat ik als ZP-er niet alleen aan eigen inkomsten denk maar me daarnaast lokaal inzet voor de (Tilburgse) gemeenschap. 

RECENTE VOORBEELDEN

_________________________________________________________________________
Tot mei 2014 :

Perpetuum Primair Onderwijs Breda - iPadschool 

Vanaf half maart 2014 werkte ik 2 dagen per week op deze iPad school waar leren met passie centraal staat. De school was een pioniersschool die het onderwijs actief anders vormgeeft dan de meeste scholen. Zo waren er geen jaarklassen en werkten alle kinderen vanuit een persoonlijk leerplan. Persanolized learning is een kernwoord. De school telde nu 13 leerlingen. Ik verzorgde taallessen en dacht mee waar en hoe mediawijsheid geïntegreerd kon worden in de lessen.

De school was gestart in augustus 2013. Er is nog geen budget om alle docenten te betalen. Enkele maanden na mijn sart als vrijwilliers, is de school falliet verklaard.

What's in it for me? 

Is het niet geweldig als ik me straks een van de onderwijsvernieuwers mag noemen in de zin van DOEN? En mijn motivatie is tweeledig: mijn CITO advies vroeger: huishoudschool. Dat werd: MAVO-HAVO-HBO-WO en toen ik mijn proefschrift wilde gaan schrijven dacht ik: het is welletjes, ik ben niet dom.
Het onderwijssysteem waarin ik heb gezeten paste niet bij mijn natuur en talenten. Ik ben benieuwd hoe deze vernieuwingsschool verandering brengt in dit soort verkeerde inschattingen. Het motto is in elk geval 'leren met passie'.

Warandebospodium

Ik zet me in voor het behoud van dit prachtige natuurpodium. Eerder schreef ik er deze post over.

... een aanwinst is voor (de inwoners) van Tilburg.
Werkzaamheden:

  • (mee)bouwen van de website Warandebospodium
  • Agendabeheer van podiumactiviteiten 
  • lichte PR rondom podiumactiviteiten 
  • Netwerken voor werving van prodiumactiviteiten (on- en offline) 

Scriptie Activatie! - Suzanne Keurntjes

Suzanne Keurntjes interviewde me voor haar scriptie. Onderwerp: wat zorgt ervoor dat ik me belangeloos inzet voor (cultuur)organisaties, met andere woorden: wat is activatie?  

Website (met scriptie) Keep it clean day 013   • Initiatiefneemster in Tilburg 
  • Beheer Facebookpagina 
  • Google maps Keep it clean day 2012 in Tilburg 

Incubate 2012 : Inside Out School Het cultuureducatieproject bij de fotoexpositie van Inside Out Tilburg. 

Dat is een groot kunstproject. Het is bedacht door de Franse kunstenaar JR. Wereldwijd hebben al meer dan 100.000 mensen uit 115 verschillende landen meegedaan. In Tilburg doen ook veel inwoners en scholen mee aan deze kunstuiting. En hier wordt het project voor het laatst uitgevoerd.

Portret met een verhaal

Op ramen van scholen, instellingen, gebouwen en andere plekken, overal waar je kijkt,  zie je moeders van Tilburg. Scan je de foto met een speciale app, dan verschijnt op het scherm van je telefoon het persoonlijke verhaal achter de foto. 

Werkzaamheden: 

  • meegedacht over de educatieve poot van dit kunstproject.
  • Co-creatie met studenten van de PABO Fontys Tilburg: zij bedachten lesactiviteiten die bij het kunstproject pasten. Ik vulde aan en verzamelde alles in deze Inspiratiepublicatie voor docenten en BSO's. 
  • de website (mee) ingericht 


Geen opmerkingen: